Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nissan Leaf: de Nismo komt eraan

Geschreven door Jean-François Christiaens op 24-07-2018

Nismo, het label voor de sportiefste modellen van Nissan, wordt binnenkort toegepast op de Leaf. De elektrische berline in sportoutfit verschijnt eind deze maand in Japan.

Het is officieel: Nissan biedt de Leaf binnenkort aan in een Nismo-versie. Zoals verwacht, krijgt het gelijknamige concept dat op het jongste salon van Tokio werd voorgesteld een vervolg in serieproductie. Nissan geeft aan dat de Leaf Nismo vanaf 31 juli verkrijgbaar is in Japan. We weten echter nog niet of deze Nismo-versie ook naar Europa komt. Esthetisch kenmerkt deze sportieve Leaf zich door de toevoeging van agressievere bumpers en de aanwezigheid van een diffuser achteraan die geïnspireerd is op de autosportwereld.

Oorlogskleuren

Hier en daar verschijnen ook rode biesjes vanbinnen en vanbuiten, net als bij de andere Nismo-modellen die bij Nissan in de catalogus staan. Deze uiterlijke sportiviteit vertaalt zich echter niet onder de motorkap. Daar vinden we dezelfde elektrische aandrijving als in de ‘burgerlijke’ Leaf die 150 pk en 320 Nm ontwikkelt. Volgens Nissan kreeg deze nieuwe Nismo-versie wel een specifieke afstelling qua besturing en ophanging om het rijgedrag dynamischer te maken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten