Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Nissan Leaf al in Nismo-kostuum

Geschreven door Jean-François Christiaens op 03-10-2017

De nieuwe generatie van de Nissan Leaf is nog maar pas onthuld maar krijgt in Tokio al een opmerkelijke Nismo-afgeleide. Officieel is dat nog een conceptcar, maar een productieversie zou snel kunnen volgen.

’s Werelds bestverkochte elektrische auto is zopas volledig vernieuwd. De tweede generatie van de Nissan Leaf heeft meer rijbereik, moderne technologie (vooral op het vlak van rijhulpsystemen) en krijgt een meer conventioneel formaat. Maar hij zou binnenkort ook kunnen opduiken met het beroemde Nismo-logo. Ter herinnering: dat is voorbehouden aan de sportiefste modellen van de Nissan-catalogus en komt van de samentrekking van de woorden “Nissan” en “Motorsport”. Die combinatie lijkt niet echt geschikt voor de Leaf… Maar als we naar de concept Leaf Nismo kijken die Nissan op het salon van Tokio wil voorstellen, dan lijkt het performance-departement van het Japanse huis toch iets te voelen voor de jongste generatie van de Leaf.

Uiterlijk

Als de Leaf effectief een Nismo-versie krijgt afgeleid van deze conceptcar, dan zal die vooral een uiterlijke evolutie met zich meebrengen. Zo zou de productieversie van dit prototype de bumpers, de schorten, de diffuser, de velgen en de stickers (met één zwarte op de motorkap) kunnen overnemen. Toch zou ook de techniek licht onder handen worden genomen. Zo meldt Nissan dat de Leaf Nismo in Tokio een herwerkte ophanging en een andere motorsturing heeft. Over meer vermogen wordt echter met geen woord gerept. Zelfs als Nismo zal de nieuwe Leaf het dus moeten doen met 110 kW (150 pk) en 320 Nm. Tenzij indien Nissan pas bij het openen van Tokio (27 oktober) een verrassing onthult over de elektromotor. Over een maand weten we meer.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten