Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen ID. Aero: Tesla Model 3-rivaal voor 2023

Geschreven door Kevin Kersemans op 22-06-2022

Volkswagen heeft nieuwe schetsen vrijgegeven van de ID. Aero, een conceptcar die vooruitblikt op de Tesla Model 3-rivaal die Wolfsburg eerst in China en later ook in Europa op de markt gaat brengen.

Op 27 juni 2022 zal Volkswagen de conceptcar ID. Aero officieel onthullen, maar in afwachting heeft het merk al enkele designschetsen vrijgegeven. De productieversie van de ID. Aero zal binnen het elektrische ID.-gamma van de constructeur de rol van Passat (of afgaande op het koetswerkdesign eerder Arteon) vervullen en zich aldus opwerpen als rivaal voor de eeuwige Tesla Model 3.

De ID. Aero staat op het MEB-platform voor elektrische modellen van de Volkswagen-groep en zal iets compacter zijn dan een Passat, maar belooft evenveel ruimte binnenin dankzij de elektrische architectuur. Volkswagen maakt gewag van een uitzonderlijke stroomlijn om verbruik en dus rijbereik te optimaliseren. Op de schetsen zien we alvast de ondertussen vertrouwde ledstrip die de koplampen met elkaar verbindt.

LEES OOK – Volkswagen ID.Aero: de Duitse Tesla Model 3?

Eerst China, daarna VS en Europa

De productieversie van de ID. Aero zal volgens planning ergens in de tweede helft van 2023 op de markt worden gebracht, weliswaar in China. In de loop van 2023 zal Volkswagen de versie voor de Noord-Amerikaanse en Europese markt onthullen. Die zal worden gebouwd in de Duitse VW-fabriek in Emden, waar naast de Passat en de Arteon ook al de ID.4 wordt gebouwd.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten