Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2015 / Volkswagen Tiguan: kleine Touareg

Geschreven door David Leclercq op 14-09-2015

Op het internet zijn foto’s verschenen van de nieuwe Volkswagen Touareg. Morgen beleeft die zijn officiële debuut op het salon van Frankfurt.

De Duitse website Auto Motor und Sport heeft een paar officiële beelden gepubliceerd van de nieuwe, tweede generatie van de Volkswagen Tiguan, waarvan verschillende varianten komen. Hij wordt namelijk aangeboden in drie koetswerktypes: korte wielbasis en 5 plaatsen tegen het einde van dit jaar, lange wielbasis en 7 plaatsen volgend jaar en coupé met 5 plaatsen voor 2017.

Gezinsgericht of sportief?

Met deze drie varianten zou de Tiguan dus vastere voet aan grond moeten krijgen in de nog steeds groeiende markt van de SUV's. Dankzij de versies met 5 of 7 plaatsen vinden zowel kleine als grote gezinnen hun gading. En ook de sportievelingen kunnen hun hartje ophalen met de Tiguan Coupé, die zijn stijlinspiratie put uit de Cross Coupé GTE concept die dit jaar onthuld werd op het autosalon van Detroit.

Bekende basis

De nieuwe Tiguan gebruikt uiteraard de modulaire MQB-architectuur van Volkswagen, een structuur die ongeveer 80 kilogram lichter is dan de oude PQ35 dankzij nieuwe materialen en constructieprocessen. Sommige bronnen melden dat de nieuwe versie met 5 plaatsen ruimer en veelzijdiger wordt dan de huidige generatie en dat hij al een laadvolume van 500 liter zou hebben, gecombineerd met een groter trekvermogen.

Klassiek of hybride?

De nieuwe Tiguan wordt enkel aangeboden met drukgevoede viercilinders. Voor de benzinemotoren worden dat de 1.4 en de 2.0 TSI, voor de dieselmotoren de 1.6 en de 2.0 TDI. Er staat ook nog een plug-in hybride GTE-versie op het programma. Deze zal waarschijnlijk gebruikmaken van dezelfde aandrijfgroep als de Golf en de Passat GTE.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten