Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Citroën C-Aircross Concept: Picasso gaat het veld in

Geschreven door Jean-François Christiaens op 07-03-2017

Het silhouet van de mini-eenvolumer is niet meer erg in zwang. Daarom gaat Citroën zijn C3 Picasso vervangen door een mini-SUV. Het definitieve model, dat in 2018 komt, zal een afgeleide zijn van deze C-Aircross Concept die net in Genève is onthuld.

Dit is dus Citroëns antwoord op de Nissan Juke en Renault Captur. Uiterlijk vinden we alle kenmerkende attributen terug van kleine softroaders. De koetswerkbeschermplaten op de vleugels doen bijvoorbeeld denken aan de Airbumps die we al kennen van de ‘civiele’ C3. Qua stijl vallen uiteraard de grote 18-duimvelgen met diamantlook op. Ze geven de indruk deze concept zijn broekspijpen heeft opgerold om zich in het terrein te wagen. Niet geheel verrassend houdt de C-Aircross het bij twee aangedreven wielen om vooruit te geraken. Hij kan enkel rekenen op het Grip Control, een elektronische trekkrachthulp die verschillende afstellingen biedt in functie van het type ondergrond (modder, zand, sneeuw,…) om zich uit benarde situaties te redden.

Led-strip

Zoals elke goede conceptcar heeft deze C-Aircross een paar gadgets die we niet op de productieversie zullen terugzien, zoals hier de suicide doors of de zijdelingse camera’s ter vervanging van de buitenspiegels. Toch zouden we een paar trekken kunnen terugvinden op de definitieve versie, zoals de ledverlichting in de dakrails of de originele zonnegordijnen in het derde zijruitje die het licht discreet filteren. En misschien keert het stuur met één velg wel terug bij Citroën, wie weet? Over enkele maanden krijgen we het antwoord…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten