Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Ford Fiesta ST: kleinere cilinderinhoud

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2017

Ford heeft een nieuwe Fiesta ST onthuld. De veelzijdige stadsauto meet zich een 1.5-driecilinder aan, maar ontwikkelt nog steeds 200 pk. De akoestiek aan boord wordt bepaald door een actieve motorklankregeling.

De nieuwe Ford Fiesta ST doorbreekt de grens van de 200 pk niet. Maar onder de motorkap is wel alles nieuw. Er ligt daar namelijk een 1.5 EcoBoost met drie cilinders. Dat drukgevoede aluminium blok vervangt de oude 1.6-viercilinder. De nieuwe driepitter ontwikkelt bovendien een koppel van 290 Nm, onder meer dankzij een directe injectie onder hoge druk en een dubbele, onafhankelijke distributie met variabele sturing. De motor kan onder lage belasting in 14 milliseconden een van zijn cilinders uitschakelen en verandert dan in een zuinige tweecilinder. Anderzijds kan hij de kleine berline wel in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/h stuwen.

Driver mode

De bestuurder kan het karakter van de Fiesta ST aan zijn luimen aanpassen via de rijmodi Normal, Sport en Track. De elektronische stabiliteitscontrole kan volledig worden uitgeschakeld voor gebruik op circuit. De levendigheid wordt vergroot met een vectoriële koppelverdeling en de auto laat zich besturen met een afgeplat stuur van in Recaro-kuipstoelen. Alle passagiers kunnen gebruik maken van het geconnecteerde multimediasysteem Ford Sync 3, dat als optie kan worden gecombineerd met een high-end audiosysteem van B&O Play. Los van de muziek kan de actieve elektronische geluidscontrole ESE (Electronic Sound Enhancement) de sportieve uitlaatklank en het gebrul van de motor versterken in het interieur.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten