Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Volvo XC60: tweede generatie nog meer high-tech

Geschreven door Laurent Norro op 07-03-2017

Volvo heeft de tweede generatie onthuld van zijn XC60. Die heeft wat trekjes van de XC90 maar geeft nog steeds voorrang aan actieve en passieve veiligheid.

De tweede generatie van de Volvo XC60 is zopas onthuld in Genève. De SUV volgt een generatie op die het 9 jaar heeft volgehouden, waar bijna 1 miljoen exemplaren van zijn verkocht en die goed is voor bijna 30 procent van de verkoopcijfers van Volvo. En de constructeur verwacht dat de nieuweling het minstens even goed of zelfs beter gaat doen. Vast staat in elk geval dat hij van Volvo alle middelen tot succes heeft meegekregen.

High-tech SUV

Qua design konden we verwachten dat de nieuwe XC60 de esthetische codes overneemt van de XC90, zijn grote broer. Dat geldt zowel voor het koetswerk als voor het interieur. Toch vergeet de XC60 niet uit te pakken met heel wat nieuwe technologie. Zo kan hij rekenen op de stuurondersteuning “Steer Assist”, een nieuw veiligheidssysteem “Oncoming Lane Mitigation” dat deze stuurhulp gebruikt om frontale aanrijdingen te vermijden of verzachten of, als optie, de semi-zelfstandige rijmodus “Pilot Assist”, dat het stuur, het gaspedaal en de remmen kan bedienen op wegen met goede signalisatie, en dat tot 130 km/h.

Brede keuze

Het motorenpalet is behoorlijk rijk. Op benzine laat Volvo de keuze tussen een T5 met 245 pk, een T6 (met turbo en compressor) met 320 pk en een T8 Twin Engine. Die laatste is een plug-in hybride met wel 407 pk. Het dieselaanbod van zijn kant omvat – aanvankelijk – twee blokken: een D4 met 190 pk en een D5 met 235 pk en PowerPulse-technologie. Deze tweede generatie van de XC60 gaat half april in productie en komt tegen het eind van het jaar naar de dealers.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten