Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Retrosalons / Spa-Classic 2023: alle info

Peter Auto organiseert alweer de elfde editie van Spa-Classic, het niet te missen evenement voor liefhebbers van klassieke autosport. Met 9 sessies en bijna 400 auto's is het event het mooiste circuit ter wereld waardig!

Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 14 mei 2023 gaat de elfde editie van Spa-Classic, georganiseerd door Peter Auto, door op het circuit van Spa-Francorchamps. Deze grote bijeenkomst is gericht op liefhebbers van autosport met bijna 400 bolides die een periode bestrijken van de jaren 1950 tot de jaren 2000. Met 9 sessies, meer dan 20 nationaliteiten, een dertigtal Belgische piloten en verschillende vrouwelijke piloten rechtvaardigt deze elfde editie haar internationale uitstraling, met zelfs een nieuwe demosessie met F1-wagens.

Van de jaren vijftig tot de jaren nul

In totaal zullen de negen door Peter Auto samengestelde sessies een overzicht bieden van de verschillende tijdperken van de autosport, van de jaren vijftig met de Fifties Legens tot de jaren 2000 met de Endurance Racing Legends. Bezoekers zullen ook de Porsche 911 2-liter (van voor 1966) kunnen bewonderen van de 2L Cup, en de twee Classic Endurance Racing-sessies (1966-1972-1981) met wagens van de 3 liter-klasse en de GT Group 5.

De minstens even legendarische Group C-prototypes van 1982 tot 1993 zorgen voor het nodige visuele en auditieve spektakel, terwijl de Sixties hun eigen sessies hebben met touringwagens en met uithoudingsracers. Tenslotte zet de Greatest's Trophy enkele uitzonderlijke modellen uit de jaren 1950 en 1960 onder de spotlight.

Nieuw voor 2023 is dat Spa-Classic en Peter Auto een nieuwe sessie met demoruns van eenzitters uit de Formule 1 kunnen voorstellen, voor wie geen genoegen neemt met Ferrari 250's van alle types, de F40 LM, McLaren F1 GTR, Audi R8, Dodge Viper GTS-R, Toyota GT-One, Aston Martin DB4 GT, Mercedes 300 SL, Peugeot 905, enzovoort.

Familie-evenement

Natuurlijk is Spa-Classic 2023 niet alleen voor motorsportfanatici, maar zal er ook het nodige amusement zijn voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich amuseren met verschillende kermisspelen, terwijl volwassenen ook terecht kunnen bij de Beauty Boudoir en de Retro Barber. De Tattoo Parlour kan (tijdelijke) tattoo's plaatsen voor het hele gezin, terwijl de Retronettes verschillende optredens verzorgen, begeleid door hun DJ en een hoelahoepartiest.

Bovendien zullen er meer dan 1.000 auto's van verschillende leeftijden rond het circuit te zien zijn om van te genieten met je ogen of met je camera!

Ga voor alle praktische info naar www.spa-classic.com of naar het circuit van Spa-Francorchamps van 12 tot 14 mei. Het tijdschema van de verschillende sessies is al te vinden via deze link: https://www.peterauto.fr/wp-content/uploads/spa-timetable.pdf

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten