Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2015 / Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo IAA 2015 met turbinekracht

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-09-2015

De conceptcar Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo is ‘virtueel’ ontwikkeld voor het racegame Gran Turismo, maar in Frankfurt staat een schaalmodel op ware grootte. Hij rijdt op waterstof en wijdt een nieuwe productenlijn in met de naam ‘N’.

De N wordt binnenkort het symbool van sportiviteit bij Hyundai. De Division N Performance gaat zich bezig houden met N-afgeleiden en -modellen die gebruik maken van de ervaring die de constructeur heeft opgedaan in het WRC. In afwachting van meer concreet nieuws rond het N-logo in de showrooms pakt de Koreaanse constructeur in Frankfurt alvast uit met de N 2025 Vision Gran Turismo, die is ontwikkeld voor het racegame GT6 voor PlayStation.

Supercondensator

De virtuele racewagen staat in Frankfurt als model op ware grootte en is op papier uitgerust met in beide achterwielen een elektromotor die worden gevoed door een brandstofcel op waterstof. In totaal komt 884 pk vrij. Dat is te danken aan de samenwerking tussen de brandstofcel, die 680 pk ontwikkelt, en een supercondensator die 204 pk kan ophoesten. En al dat geweld moet een auto van slechts 972 kilo aandrijven...

Vroaaar...

De ontwikkelaars hebben veel werk gemaakt van het geluid dat de bolide maakt in GT6 en probeerden daarbij zo realistisch mogelijk te blijven. De turbine die verse lucht aanzuigt om in de brandstofcel te mengen met waterstof draait tegen 200.000 o/m. Voeg daar nog de geluidsfrequentie aan toe die van de brandstofcel komt, het lawaai van de koeling voor de waterstof en het scherpe gefluit van de elektromotoren in de wielen, en je krijgt volgens Hyundai een opwindende cocktail.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten