Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe Audi A6 en A6 Avant

Geschreven door Tony Verhelle op 08-04-2016

De derde in de rij van Duitse prestigeconstructeurs, Audi, kan niet te lang op zich laten wachten als de concurrentie uit Stuttgart en München respectievelijk de nieuwe E-Klasse en de 5-Reeks op het toneel brengt. De A6 uit Ingolstadt was tot voor het verschijnen van de nieuwe Mercedes E wel de jongste van de drie, dus zal op de nieuweling nog moeten gewacht worden tot eind 2017 of begin 2018.

Zowel uiterlijk als binnenin inspireert de nieuwe reisberline zich op het Audi-conceptmodel Prologue (net als de toekomstige A8 trouwens), maar de A6 zou geen recht hebben op een doorlopende lichtband achteraan, die is naar verluidt voorbehouden voor de A7 en de A8 (en ook voor de elektrische Q6 e-tron die in Brussel zal worden gebouwd). Binnenin krijgen we, alweer naar het voorbeeld van de Prologue, grote beeldschermen die de idee van de virtuele cockpit nog verder moeten uitdiepen.

Technisch zal de A6 uiteraard ook met vierwielaandrijving te krijgen zijn en qua motoren komt er waarschijnlijk een sterk aangepaste drieliter TDI, naast de al gekende maar geoptimaliseerde motoren. Een zuiver elektrische A6 wordt niet verwacht, wel twee plug-in hybride modellen zoals nu al het geval is bij de Audi Q7. Voor wat het onderstel betreft, zou van die Q7 ook de vierwielsturing overgenomen worden als mogelijke optie.

Vanzelfsprekend komt er (ook in 2018) een Avant-versie van deze A6, later aangevuld met een Allroad-afgeleide. Deze laatste waarschijnlijk samen met de S6. Of en wanneer er ook nog een RS6 komt en wat daar onder de motorkap zal zitten is op dit moment nog koffiedik kijken.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten