Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Audi A8: in 2017

Geschreven door David Leclercq op 16-06-2016

Volgend jaar zal Audi de nieuwe versie van de limousine A8 introduceren. Een vlaggenschip dat gebruik zal maken van een nieuwe platform en dat afgeleid zal worden als plug-inhybride.

Audi zal volgend jaar de nieuwe A8 voorstellen, een voertuig dat voortaan gebouwd zal worden op het MLB Evo-platform, een technologie waardoor hij meer bepaald als plug-inhybride afgeleid kan worden. Momenteel kennen we nog geen technische specificaties, maar we vermoeden dat het in dit geval om een hybride op benzine zal gaan. Het rijbereik zou overigens rond de 50 kilometer moeten draaien, een niveau dat Mercedes bovendien aankondigt voor de gerestylede S-Klasse (500 e) – die ook voor volgend jaar op de planning staat.

Prototypes

Het model wordt momenteel ontwikkeld rond de Nürburgring, maar ook daarbuiten. De testmules zijn uiteraard nog volledig gecamoufleerd, maar we kunnen niet buiten de vrij vlakke lijn, die eleganter en geraffineerder is dan voorheen. Afspraak dus in 2017, wellicht op het salon van Genève, voor alle details.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten