Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW 5-Reeks: Touring-versie voor midden 2017

Geschreven door David Leclercq op 19-09-2016

De langverwachte BMW 5-Reeks laat een beetje op zich wachten. De berline wordt begin volgend jaar verwacht, de break tegen midden 2017 en de GT pas in 2018.

De BMW 5-Reeks laat zich begeren. En er zal even geduld geoefend moeten worden. Want hoewel de officiële voorstelling van de auto voor binnenkort op de planning staat, zal er nog even gewacht moeten worden om de break te ontdekken, waarvan er momenteel prototypes rondrijden. Eerste aanwijzing: de stijl zal duidelijk niet revolutionair zijn, maar zal wellicht eerder wat weg hebben van een grote update.

Toch nieuw

De auto zal niettemin echt nieuw zijn. Hij zal zowel lichter (- 100 kilo) zijn, maar ook ruimer, want hij zal gebruikmaken van het CLAR-platform dat in 2015 op de 7-Reeks debuteerde. Het laadvolume zal uiteraard het sterke punt van het model blijven, ook al zal dat niet kunnen tippen aan de kofferruimte van een Mercedes E-Klasse (lees hier onze Eerste Test). De schattingen hebben het overigens over een koffer van 560 tot 1.670 liter.

Aandrijfgehelen

Het model zal gebruikmaken van drukgevoede vier- of zescilinders. Een andere versie – die niet afkomstig is van het M-departement – zal de 4.4-V8 van de 750i ingelepeld krijgen. Later wordt er een M5 Touring verwacht met een vermogen dat zo'n 600 pk zou moeten bedragen en dat ongetwijfeld bijgestaan zal worden door een xDrive-vierwielaandrijving.


Ook hybride

De hybridetechnologie zal ook op het programma staan, meer bepaald met het systeem van de 330e (tweeliter, lithium-ionbatterij, goed voor 20 mijlen of 32 kilometer, ofwel een tiental kilometers meer dan bij de 330e). Wat dan ook, de Touring-versie wordt verwacht voor midden 2017. Er zal ook een GT-versie komen, wel maar pas in 2018.

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten