Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW: de nieuwigheden 2016

Geschreven door Tony Verhelle op 24-12-2015

BMW is al een hele tijd actief geweest in de hogere regionen, maar voor 2016 verdeelt het zijn aandacht over meerdere (vooral kleinere) segmenten.

BMW is al een hele tijd actief geweest in de hogere regionen, maar voor 2016 verdeelt het zijn aandacht over meerdere (vooral kleinere) segmenten. Wat de (nog steeds achterwielaangedreven) 1-Reeks betreft, is er sprake van een drievolumemodel dat buiten Europa hoge ogen zou moeten gooien. De 2-Reeks heeft (zeker met de komst van de Active en Gran Tourer) BMW geen windeieren gelegd en het is dus niet meer dan logisch dat daarop verder wordt gebouwd. Er wordt gesproken van een 2-Reeks Gran Coupé en een X2, in feite de coupéversie van de X1. Die laatste schakelde recent over op het voorwielaangedreven chassis van de 2-Reeks Active en Gran Tourer waarmee BMW de diehards van het merk de daver op het lijf joeg, maar waarmee het ook eclatante verkoopsuccessen boekt.

5-Reeks

Hoger in het gamma is er de 5-Reeks, die het nog goed doet, maar toch naar vernieuwing uitkijkt, zeker met de hete adem van de nieuwe E-Klasse van Mercedes in de nek. Verwacht niks revolutionairs qua design, maar wel alle technologische goodies waarmee nu de nieuwe 7-Reeks furore maakt. De visueel nooit erg gesmaakte 5-Reeks Gran Turismo zou toch een opvolger krijgen, maar dan een stuk eleganter dan zijn voorganger. Buitenbeentje is de opvolger van de Z4, de roadster die nu toch al dik acht jaar op de markt is. Hoog tijd dus voor aflossing van de wacht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten