Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mercedes: alle nieuwigheden voor 2016-2017

Geschreven door Tony Verhelle op 26-12-2015

Mercedes blijft het aantal modellen vermenigvuldigen in 2016 en 2017. Tegelijk vernieuwt het één van zijn klassiekers, de E-Klasse.

Het jaar 2016 wordt erg belangrijk voor het merk met de ster. Het staat uiteraard in het teken van de all time favourite, de E-Klasse, maar dat wil niet zeggen dat op andere vlakken wordt stilgezeten. Zo zou voor eind 2016, begin 2017 gedacht worden aan een nieuwe B-Klasse, de compacte eenvolumer van het merk die vanaf dan aangeboden zou worden in een normale en een langere versie, met zeven zitplaatsen – naar het voorbeeld van een concurrent uit München uiteraard. Daarin zouden ook alternatieve aandrijvingen uitgeprobeerd worden (tot een brandstofcel toe).

E-Klasse

Paradepaardje wordt in elk geval de E-Klasse (presentatie Genève 2016 of daaromtrent), die in alle mogelijke koetswerkvarianten verbogen zal worden – berline (verlengd of niet), break en vierzitscoupé en -cabrio. Mercedes is ook zo’n beetje de heruitvinder van de vierdeurscoupé en de CLS zou volgend jaar aan een uiterlijk vrij ingrijpende facelift toe zijn. De Shooting Brake-versie zou daarbij jammer genoeg verdwijnen, bij gebrek aan commerciële belangstelling. En de gedachte alleen al deed bij bepaalde Mercedes-managers de rillingen over de rug lopen, maar de samenwerking met de alliantie Renault-Nissan kan aanleiding geven tot vreemde nakomelingen: zo komt de allereerste pick-up van het merk eraan, op basis van de Nissan Navarra.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten