Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Toekomstige Porsche Cayenne: 200 kilo lichter

Geschreven door David Leclercq op 11-07-2016

Porsche is een nieuwe Cayenne aan het ontwikkelen. Het model gaat profiteren van een lichtere structuur, waardoor het 200 kilo minder op de weegschaal zal zetten.

De huidige Cayenne is niet echt een pluimgewicht. Zo wegen sommige modellen meer dan 2,4 ton. Porsche gaat het model herwerken waardoor volgens de Duitse website Auto Motor und Sport de toekomstige Cayenne, die verwacht wordt voor 2017, 200 kilo lichter zou zijn.

MLB-platform

De gewichtsbesparing zal grotendeels toe te schrijven zijn aan het nieuwe MLB-platform, dat gedeeld wordt met de Audi Q7 en de toekomstige Volkswagen Touareg en Lamborghini Urus. Het model zou dus zuiniger zijn, maar ook levendiger. Verder verwachten we ook een lichter silhouet met een vlakkere achterpartij, zoals bij de studie Macan Sport Turismo. De Cayenne zal ook gebruikmaken van een actieve stroomlijn met een mobiele spoiler, een primeur in SUV-land.

Verbrandingsmotor en hybride

We verwachten uiteraard traditionele aandrijfgehelen, maar ook een hybride versie. De nieuwe drukgevoede V8 van de Panamera zal ook van de partij zijn. Die zou tussen 460 en 600 pk moeten leveren. Aan dieselzijde weten we daarentegen – en gezien de recente gebeurtenissen – nog niet waaruit het aanbod zal bestaan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten