Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Preview: McLaren Aeron SUV (2026)

Geschreven door Klaas Janssens op 16-06-2022

McLaren zou dan toch gezwicht zijn en werk maken van een elektrische SUV die de naam Aeron kan krijgen. Wat weten we al?

McLaren maakte er een erezaak van. In tegenstelling tot Ferrari, Lamborghini en Porsche zouden ze zich nooit verlagen tot het bouwen van een SUV. Want dat zou niet stroken met de filosofie die ze in Woking zo graag uitdragen. Alleen blijken die SUV's wel enorme cashcows. En geld, dat kan McLaren goed gebruiken. Want  de verkoop loopt toch niet zo voorspoedig als de concurrentie uit Maranello of Sant'Agatha Bolognese. Daarom zou de Britse sportwagenbouwer toch overstag gaan en het gamma verrijken met een SUV-model. Er circuleert zelfs al een naam: McLaren Aeron. 

LEES OOK

Naar het voorbeeld van de Lotus Eletre zou die McLaren Aeron een volledig elektrische aandrijflijn krijgen, afhankelijk van de gekozen versie uitgerust met twee of zelfs drie elektromotoren. Woking zou de SUV graag uitrusten met solid-statebatterijen, technologie die productierijp zou moeten zijn tegen de tweede helft van dit decennium. Want de lancering van de Aeron zou pas voorzien zijn voor 2026, 2027 of zelfs nog later. Er wordt gesproken van een vanafprijs van 350.000 Britse pond, dik 400.000 euro aan de huidige wisselkoers.

Update 7/09/2022

Michael Leiters – de nieuwe CEO van McLaren sinds 1 juli – heeft gezegd dat hij van SUV's houdt, maar dat dat niet voldoende reden was om McLaren er eentje aan zijn line-up toe te laten voegen. Leiters, voorheen technologisch directeur bij Ferrari en hoofd productgamma bij Porsche, was betrokken bij de ontwikkeling van de Porsche Cayenne en vervolgens de Ferrari Purosangue, dus hij weet waar hij het over heeft als het gaat om high-performance SUV's. Terwijl de toekomstige SUV uit Woking elektrisch zal zijn, zal de benchmark inzake prestaties de Aston Martin DBX 707 zijn. Over de redenen voor een dergelijke evolutie van het gamma is Leiters stellig: "Ik denk dat het nog altijd een heel belangrijke markt is, die bovendien maar blijft groeien. Het is een zeer aantrekkelijk marktsegment."

Bron: AutoCar // Foto: McLaren Extreme E

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten