Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / VIDEO - Skoda Kodiaq: eerste gelekte beelden

Geschreven door David Leclercq op 01-06-2016

De Kodiaq, de SUV van Skoda die verwacht wordt voor het einde van dit jaar, werd betrapt in zijn camouflage-outfit tijdens zijn laatste wegtests.

De Kodiaq, de SUV van Skoda die verwacht wordt op salon van Parijs eind dit jaar, werd betrapt in zijn camouflage-outfit. Ondanks die livrei valt te zien dat de proporties van de in Genève voorgestelde conceptcar Vision S behouden zijn gebleven. Er wordt gezegd dat zijn neus iets meer afloopt, een verschil dat te wijten kan zijn aan de vereiste veiligheidsnormen voor botsingen met voetgangers.

Oplaadbare hybride

De Kodiaq zal het motorenpalet van de Superb overnemen, inclusief een plug-in hybrideversie, maar die zal er wellicht niet voor 2020 komen, aangezien de Superb GTE zelf pas voor 2019 op de planning staat. De SUV gaat veel betekenen voor de verkoopcijfers van Skoda, want hij zal nieuwe klanten aantrekken, waaronder grote gezinnen, aangezien de SUV tot zeven zitplaatsen zal bieden. Skoda heeft namelijk in zijn gamma nooit over een echte eenvolumer beschikt.

Andere SUV's

Het gerucht gaat dat de Kodiaq wellicht niet de enige SUV van het Tsjechische merk zal zijn. Dat werd overigens bevestigd door Bernhard Maier, de CEO van het merk. Die verklaarde dat "we kunnen ons voorstellen dat er andere modellen komen". Er wordt meer bepaald gesproken van een SUV-coupé, die het RS-logo zou kunnen dragen, want die zou een sportiever karakter krijgen. Maar dat valt natuurlijk nog af te wachten. Op termijn weten we ook dat de Yeti vervangen zal worden door een groter model. 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten