Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Toyota Supra wordt heel andere auto dan BMW Z4 (nieuwe beelden)

Geschreven door David Leclercq op 05-07-2018

Het is niet omdat de toekomstige BMW Z4 en Toyota Supra op dezelfde basis worden gebouwd dat ze vergelijkbaar worden. Twee van onze lezers hebben daarvoor al bewijs op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

De BMW Z4 en Toyota Supra voor 2019 staan op dezelfde basis, maar de twee modellen beloven erg verschillende auto’s te worden. Dat is al zeker zo op esthetisch vlak, zoals blijkt uit deze foto die onze lezer Matthias De Bevere heeft genomen. We zien hier niet de BMW, maar wel de Toyota, al laat de Duitse M-nummerplaat (uit München) het omgekeerde vermoeden. De auto reed over de E40 richting Calais en ging eraf aan de parking van Westkerke. Update: een andere lezer, Gauthier d’Otreppe, kwam de auto tegen in Diegem en wist hem in vooraanzicht te fotograferen.

Officiële communicatie van Toyota

Toyota blijft er trouwens zelf ook op hameren dat zijn Supra geen Z4 met een ander kleedje wordt en dat het verschil veel meer uitgesproken wordt dan tussen de Toyota GT86 en Subaru BRZ. Tetsuya Tada, hoofdingenieur van het Supra-project, beloofde eerder al dat de rijdynamiek sterk zou verschillen tussen beide auto’s en dat “elk merk heeft omschreven wat het wou. De twee auto’s krijgen bijvoorbeeld een volledig andere ophanging”. Wat ook plezier zal doen aan puristen, is dat Tada verklapte dat “met de praktische kant en het comfort bijna geen rekening is gehouden.” Volgens de geruchten zou de Toyota Supra 2019 een 3.0-turbozescilinder met 335 pk krijgen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten