Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Porsche: Walter Röhrl test de Taycan (2019)

Geschreven door David Leclercq op 17-01-2019

Rallylegende en Porsche-ambassadeur Walter Röhrl neemt ons mee in de Porsche Taycan, de eerste 100% elektrische productieauto van het merk.

Röhrl maakt er geen geheim van dat hij het niet zo begrepen heeft op elektrische wagens. Enkele maanden geleden zei de voormalige rallyrijder nog dat je hem nooit zou horen zeggen dat elektrische wagens geweldig zijn. Je voelt de "maar" al een beetje aankomen...

Second opinion

Het team achter de Taycan zal wel wat gegeneerd geweest zijn over de uitspraken van de alom geliefde en hoog aangeschreven Porsche-ambassadeur. Daarom besloten ze de intussen 71-jarige Röhrl uit de nodigen voor een testrit met een prototype van de op stapel staande Taycan, zoals de eerste volledig elektrische berline van de Duitse sportwagenbouwer zal heten. Met de hoop dat der Walter zijn menig zou bijstellen. En jawel, hij plooit. "Ik ben vooral de stilte van de Taycan gaan appreciëren. Vooral omdat die geen enkele invloed heeft op het prestatiepotentieel."

Overtuigd?

En hij verklaart ook dat "de Taycan zich bijzonder goed gedraagt bij hoge snelheiden", dat "het hem verbaast hoe goed de Porsche zijn gewicht kan verhullen" en dat "naast de stuurinrichting ook de remmen fantastisch zijn." Röhrl zegt zelfs dat hij in zijn snelste rallywagens nooit dergelijke prestaties heeft mogen ervaren, waarbij hij vooral verwijst naar het ogenblikkelijk beschikbare motorvermogen. "De Taycan vormde een glimlach op mijn lippen", voegt hij toe.

Of hij echt overtuigd is? Neem deze video gerust met een flinke snuif zout, want als gevierd ambassadeur van het merk weet Röhrl natuurlijk perfect wat ze van hem verwachten. Daarvoor betaalt Porsche hem rijkelijk. Nu goed, je weet maar nooit.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten