Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vrije tijd / D’Ieteren Gallery: nocturne op 21 september

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-09-2017

Op 21 september is de D’Ieteren Gallery, de privé-autocollectie van de invoerder van de automerken uit de Volkswagen-groep, uitzonderlijk te bezoeken tijdens de Brusselse museumnacht.

De D’Ieteren Gallery is geen geheim, maar de locatie is wel discreet en verbergt talrijke automobiele schatten. De privécollectie opent maar zelden haar deuren voor het publiek. Op 21 september doet ze dat toch uitzonderlijk, tijdens de Brussels Museums Nocturnes. Het ‘museum’ herbergt 212 jaar geschiedenis, van paardentrams over motorfietsen tot de automobiel. Je vindt er oldtimers van allerlei merken die D’Ieteren ooit ingevoerd heeft (Auburn, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Packard, Porsche, Seat, Skoda, Studebaker, Volkswagen, MBK, Piatti, Yamaha), naast modellen die door het Belgische bedrijf van een koetswerk zijn voorzien.

De tentoonstelling van een honderdtal oldtimers ligt gespreid over een oppervlakte van zo’n 2.300 vierkante meter in de lokalen van het moederhuis in de Maliestraat in Elsene (Brussel). Het bezoek aan de Gallery wordt georganiseerd op donderdag 21 september van 17 uur tot 22 uur. De toegang is gratis en de ruimte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Informatie vind je bij de Brusselse Museumraad.

Foto’s: Willy Weyens

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten