Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Chevrolet Cruze SW

De Chevrolet Cruze Station Wagon pakt uit met een grotere koffer met uitgebreide opbergmogelijkheden, wat van hem meteen de meest gezinsgerichte variant van het gamma maakt.

Prijs
NB

Overzicht :

De break rust op de technische basis van de Cruze vier- en vijfdeurs, maar is respectievelijk 11 en 17 centimeter langer. Deze verlenging - die enkel en alleen aan de achteroverhang is toe te schrijven - komt uiteraard de kofferinhoud ten goede, maar niet in zo grote mate als gehoopt. Natuurlijk doet de Chevrolet met 500 liter nuttig volume even goed als de Opel Astra Sports Tourer en beter dan de Peugeot 308 SW (470 liter), en komt hij zelfs in de buurt van de Renault Mégane Grandtour (524 liter), maar het volstaat niet om de beste van zijn segment te bedreigen, de Skoda Octavia Combi, die ondanks zijn 10 centimeter kortere koetswerk een laadruim van 605 liter biedt. Anderzijds wekt dit resultaat geen verbazing: door een vloeiende, maar aflopende daklijn te schetsen hebben de designers van Chevrolet duidelijk niet geprobeerd om de kofferruimte te bevoordelen.

Het interieur is slim uitgedacht, zelfs al is het niet geheel vrij van ergonomische missers (te veel knoppen), terwijl de afwerking perfect op het niveau van de Europese standaard ligt. Onderweg vertoont de Cruze Station Wagon een behoorlijk rijgedrag. Natuurlijk is hij niet de meest dynamische van zijn segment, maar hij blijkt wel tot de meest comfortabele te behoren, dankzij een goede geluiddemping en een goed gedempte ophanging die mooi geleidelijk werkt, ook onder belasting.

Net als de andere modellen van het nieuwe Chevrolet-gamma verleidt de Cruze Station Wagon op meerdere vlakken. Eerst en vooral met zijn interessante prijs (althans zo wordt ons toch beloofd), en vervolgens met zijn talrijke intrinsieke kwaliteiten, die er een even praktische als comfortabele auto van maken. Kortom, een veelzijdig aanbod dat de vergelijking met heel wat Europeanen aankan.

U kunt de Eerste Test van de Chevrolet Cruze SW nalezen in AutoGids 855 van 8/8/2012.

In dit artikel : Chevrolet, Chevrolet Cruze

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker