Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Hyundai i30 N : De Koreaanse GTI-killer?

Om zijn gamma meer emotie te bezorgen lanceert Hyundai het sportieve N-label. Net voor de onthulling van de i30 N mochten we het prototype aan de tand voelen op de testpiste in Namyang.

Overzicht :

De ‘N’ in de naam van de sportieve Hyundai’s verwijst naar Namyang in Korea en naar de Nürburgring in de Duitse Eifel, de twee testlocaties waar het Koreaanse merk zijn modellen finetunet. “Maar het woordbeeld ‘N’ visualiseert ook een uitdagende bochtencombinatie, waarin de wagen op de proef wordt gesteld en de rijder een intens gevoel van voldoening krijgt als hij de apex bereikt”, verduidelijkt Albert Biermann, hoofd ontwikkeling van de N-divisie. “We stellen rijplezier voorop, eerder dan zuivere prestaties. Telkens als de bestuurder een rit met de i30 N maakt, moet er een brede glimlach op zijn gezicht verschijnen.”

De inlijving van deze Duitser, die voorheen aan het hoofd stond van BMW M(otorsport), laat vermoeden dat Hyundai geen half werk heeft willen leveren met de ontwikkeling van de i30 N. Bij de voorstelling van het prototype werd ook duidelijk welke richting het merk wil uitgaan. Als benchmark diende de VW Golf GTI: een polyvalent alternatief in dit marktsegment, en veel minder extreem dan bijvoorbeeld de Honda Civic Type R. Een nieuw klasserecord op de Nordschleife is dan ook niet meteen de ambitie, wel tevreden Hyundai-klanten die eindelijk een ‘opwindende’ sportwagen in het aanbod vinden.

In dit artikel : Hyundai

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars