Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Lexus IS 250C

Met de 250C, de open versie van de IS berline, wil Lexus zijn kans wagen in het segment van de luxueuze vierzitscabrio's. Daarvoor moet je goede papieren hebben.

Prijs
NB

De transformatie van een berline in een coupé-cabriolet ging gepaard met zoveel structurele wijzigingen dat we haast kunnen spreken van een volledig nieuw model. Het koffervolume varieert van een puike 583 liter met het dak gesloten tot 235 liter in cabrioconfi guratie. Het harde wegklapdak bestaat uit drie elementen van aluminium en laat zich met een knop op de middenconsole in nauwelijks 20 seconden openen en sluiten. Dat gebeurt met behulp van 15 motortjes en 37 sensoren. Jammer genoeg kan het dak niet worden geopend terwijl je langzaam rijdt (tenzij minder dan 3 km/h), noch door de afstandsbediening te gebruiken. Op dit moment is het gamma beperkt tot één motorversie: de 2.5-V6 met rechtstreekse benzine-inspuiting, gekoppeld aan een goede zestrapsautomaat. Deze krachtbron is 208 pk sterk, maar niet bijzonder gul qua koppel. Het is daarom weinig verrassend dat de bak vaak moet terugschakelen om enigszins krachtig te kunnen hernemen. We moeten hem wel nageven dat het comfort bij gematigde snelheden geslaagd is dankzij de uitstekende filtering van de ophanging en de goede bescherming tegen luchtwervelingen.

De commerciële doelstellingen zijn weinig ambitieus, maar misschien is dat maar goed ook. Het is immers duidelijk dat deze nieuwe cabrio van Lexus in de eerste plaats werd ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. En hoewel hij bepaalde troeven naar voren kan schuiven (comfort, verhouding prijs-uitrusting, enzovoort), lijkt hij toch onvoldoende gewapend ten opzichte van een harde concurrentie die een stevige reputatie geniet in het premium segment. 

In dit artikel : Lexus, Lexus IS

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker