Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Lexus LC 500 Convertible : Japanse kunst

Geschreven door Cedric Derese op

Bij Lexus zijn de designers echte kunstenaars. Kunstenaars die, als het hun missie is om het dak van een coupé te verwijderen, geen half werk leveren. De LC 500 Convertible is daar een overtuigend bewijs van.

Wie zich de SC 430 uit het begin van de jaren 2000 herinnert – tot voor kort de eerste en op de IS Cabrio na enige dakloze auto die door Lexus is geproduceerd – kan makkelijk inschatten hoeveel vooruitgang werd geboekt met zijn opvolger, de LC 500 Convertible. Het metalen klapdak van zijn voorganger werd vervangen door een lichtere en stijlvollere kap van een synthetische stof, terwijl het spilvormige silhouet als van een luxejacht de wat mollige rondingen van de SC heel snel doet vergeten.

Het spreekt vanzelf dat deze met een samoeraizwaard gebeitelde Lexus overal de aandacht weet te trekken, en we kunnen hier gerust stellen dat deze Japanse cabrio nu al een echte prestigestatus geniet. Voeg daarbij een druppelsgewijze verspreiding in onze contreien en u begrijpt dat deze open LC alles heeft van een exclusieve cabrio. Inclusief de prijs: 129.900 euro, btw inbegrepen! Voor dat bedrag biedt Lexus het beste wat Japan te bieden heeft aan automobiel prestige. Meer dan twee ton staal, aluminium, gestikt leer en chroom… en zelfs een beetje magnesium onder de stoffen kap om het gewicht van het frame te drukken.

In dit artikel : Lexus, Lexus LC

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker