Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Smart Forfour Electric Drive : Koning van de stad

Geschreven door Tony Verhelle op

Smart koestert hoge verwachtingen van zijn elektrische modellen, temeer omdat er nu ook een Forfour Electric Drive is, die een extra dosis veelzijdigheid aan het recept van de Fortwo toevoegt.

Smart staat klaar voor de lancering van zijn nieuwe elektrisch aangedreven modellen, vanaf nu in tweevoud. Van de vorige Fortwo bestond al een elektrische versie, maar die had het nog moeilijk om door te breken. Voor deze tweede elektrische generatie koestert Smart veel hogere verwachtingen. Ook omdat nu niet alleen de kleine Fortwo als Electric Drive beschikbaar is, maar ook zijn grotere broer Forfour, die in technisch opzicht heel wat gemeen heeft met de Renault Twingo. Van die laatste komt er zo te zien echter geen elektrische variant. Dat zal wel zo afgesproken zijn in de overeenkomst tussen de Alliantie Renault-Nissan en Daimler, en bovendien heeft Renault zijn specifieke elektrische stadsauto: de Zoé, die onlangs nog een facelift kreeg en zijn rijbereik verdubbeld zag.

Vanaf maart mogen we de elektrische Smarts bij ons in de showrooms verwachten, in de zomer komen ze ook te koop in Noord-Amerika. Opmerkelijk is dat Smart over de Grote Plas trouwens alleen maar elektrisch aangedreven modellen aanbiedt. Uit de verkoopervaring met de vorige Fortwo heeft het merk geleerd dat zowat alle Smarts er in de grootsteden worden verkocht, waarbij de elektrische variant goed was voor 25 procent van de totale Smart-verkoop in de VS, en in Canada was dat zelfs 50 procent. Ook bij ons hoopt de constructeur van deze derde generatie Smart (de tweede elektrisch) veel meer Electric Drive-modellen te verkopen dan voorheen. Volgens Smart is het kantelpunt daarvoor bereikt. 

  • Volwassen geworden concept
  • Wendbaarheid en levendigheid
  • Meerprijs vierdeurs heel aanvaardbaar
  • Rijbereik blijft nog beperkt
  • Al bij al nog redelijk duur
  • Stuggere ophanging dan Fortwo

In dit artikel : Smart, Smart Forfour

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars