Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volkswagen Touran: kleine Sharan, grote Sportsvan

Geschreven door Laurent Blairon op

Volkswagen is heel zijn aanbod ‘busjes’ aan het bijwerken. Maar in het geval van de compacte eenvolumer Touran zijn de wijzigingen veel grondiger dan bij de meeste andere modellen.

Prijs
NB

We zagen al een evolutie voor de Sharan, een vernieuwde Caddy en een zesde generatie van de Multivan (en consorten), en nu krijgen we een nieuwe Touran. Bij Volkswagen wordt de zomer van 2015 die van de eenvolumerachtige. Als we daar nog de Golf Sportsvan aan toevoegen, lijkt het gamma van de constructeur uit Wolfsburg op dit vlak bijzonder goed gevuld. Maar terwijl de Sharan, de Caddy en de Multivan zich tevredenstellen met een (erg) lichte uiterlijke facelift en een technologische update, ondergaat de Touran een veel grondiger make-over. Na een carrière van twaalf jaar voor de eerste generatie is dat geen overbodige luxe.

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar het gaat hier wel degelijk om een volledig nieuw model, want hij staat op het MQB-platform van bijvoorbeeld de recentste Golf en Passat. Die basis is lichter (zo’n zestig kilo in vergelijking met de Touran I) en maakt een veel grotere wielbasis mogelijk (+ 113 millimeter) die de interieurruimte ten goede komt. Het koetswerk is niet alleen langer, maar ook breder, zodat de nieuwe Touran een krachtiger silhouet vertoont dat wat aan een verlengde Sportsvan doet denken. Hoewel hij een zekere monolithische look behoudt, is hij verre van onaangenaam om naar te kijken en neemt hij in elk geval wat meer afstand van de bedrijfs-wagens waar sommige kwatongen eenvolumers soms mee vergelijken.

In dit artikel : Volkswagen, Volkswagen Touran

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars