Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Dodge Ram 1500 Crew Cab 5.7 V8 Hemi : The American Dream

Geschreven door Julien Matagne op

De Dodge RAM, dat is de ‘American dream’ voor wie een pick-up zoekt die 3,5 ton kan slepen op de tonen van een 5,7 liter grote Hemi-V8. Veel cilinders die veel benzine vragen... tenzij je voor het goedkopere lpg als brandstof kiest.

Er zijn tal van bedrijven die nieuwe Amerikaanse auto’s invoeren vanuit de States, maar niet allemaal genieten die de steun van de merken in kwestie. Dat is wél het geval voor AEC Europe, dat fier mag uitpakken met de titel ‘authorised importer’ voor Dodge. AEC Europe beschikt over 150 dealers op het Oude Continent, waar echte ‘Yanks’ als deze Dodge RAM 1500 ontschepen, een van de bekendste pick-ups in de Verenigde Staten. In Europa hoeft hij geen enkele concurrent te dulden; zijn tegenstanders zijn eveneens aan de andere kant van de Oceaan te zoeken, met de Ford F-150 en de Chevrolet Silverado op kop.

Trucks als deze kies je in de eerste plaats voor hun grote sleepvermogen en hun fiscale voordelen. Maar je verplaatsen in zo’n Amerikaans vehikel, dat is vooral een statement, een levensvorm, een ode aan de Noord-Amerikaanse cultuur… en bovenal het plezier van de legendarische 5.7 V8 Hemi. Alleen moet je er dan wel zijn ontzettend grote dorst bijnemen. Liever dan benzine opteren we hier dan ook voor lpg, een brandstof die niet alleen financieel interessanter is, maar ook properder.

In dit artikel : Dodge

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars