Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / BMW 216d Active Tourer A : De BMW voor gezinnen

In het kort

  • Rijdynamiek

    De grote nieuwigheid van deze facelift is de gerobotiseerde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling die de driecilinder van de 216d helemaal tot zijn recht doet komen, vooral dankzij zijn efficiënte en vooruitziende schakelgedrag en zijn freewheelfunctie, waardoor de 1.5 zuiniger is dan ooit. De 216d geeft blijk van een zeer gezond rijgedrag en een voorbeeldige stabiliteit. De driecilinder ontwaakt nogal rauw, maar onderweg verdwijnen de trillingen snel.

  • Veiligheid

    Standaard is de Active Tourer uitgerust met zes airbags en tal van elektronische rijhulpsystemen om de auto op het juiste pad te houden. Optioneel voegt de Driving Assistant Plus daar nog een adaptieve snelheidsregelaar, een spoorassistent en een botswaarschuwing met voetgangerdetectie aan toe. De automatische noodremfunctie zit eveneens in dat pakket. Ledkoplampen zijn tegen meerprijs verkrijgbaar, al dan niet adaptief.

  • Comfort

    Met zijn passieve ophanging is de 216d Active Tourer vooral op comfort gericht. Het rijgedrag is comfortabel, maar nooit saai. Het stuur is direct en nauwkeurig, terwijl de soepele ophanging de wegoneffenheden goed filtert. Alleen het zicht schuin voor- en achteruit en de opstelling van de stuurkolom (niet helemaal recht voor de bestuurder ) kunnen de rijervaring enigszins bezoedelen. De zittingen van de stoelen zijn kort en vlak, maar bieden wel voldoende zitcomfort.

  • Praktische kant

    De Active Tourer, die erg ruim is gezien zijn formaat, biedt vlot plaats aan vijf volwassenen. Als goede gezinswagen beschikt hij ook over tal van bergvakken verspreid over het interieur: in de deuren, in de middenconsole en onder de koffervloer. De verschuifbare en verstelbare achterbank (optioneel) komt de moduleerbaarheid ten goede. Dankzij de optionele passagiersstoel met neerklapbare rugleuning kunnen lange voorwerpen mee.

  • Connectiviteit

    De 216d is standaard uitgerust met een radio, maar navigatie (met een scherm van 6,5 duim of een touchscreen van 8,8 duim) blijft een optie. Al die systemen laten zich gemakkelijk bedienen via de draaiknop rechts van de schakelpook. In zijn Plus-versie kan het iDrive-systeem beschikken over de BMW’s Connected-diensten. De conciërgedienst stelt je in contact met een BMW-assistent om bijvoorbeeld een restaurant te reserveren.

  • Budget

    Met een basisprijs van 27.550 euro is de 2-Reeks Active Tourer duurder dan al zijn concurrenten. Voor de instapdiesel (216d) moet je minstens 29.800 euro neertellen, plus 2.100 euro voor de gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling. Daarmee is deze BMW respectievelijk 2.740 en 1.045 euro duurder dan een VW Touran en Mercedes B-Klasse met een vergelijkbare aandrijving. Met een beetje uitrusting loopt de factuur al snel op tot 40.000 euro en meer…

BMW 216d Active Tourer A : De BMW voor gezinnen
Conclusie / BMW 216d Active Tourer A : De BMW voor gezinnen

De update van de 2-Reeks Active Tourer is bescheiden, maar doelgericht, en maakt deze doorgewinterde gezinswagen aangenamer dan ooit. Aan het comfort, de binnenruimte en de functionaliteit werd niet geraakt, maar de auto is er wel zuiniger op geworden. Dat heeft hij voornamelijk te danken aan zijn nieuwe gerobotiseerde versnellingsbak, die het verbruik van de 1.5-diesel van de 216d drukt zonder de motor te verstikken. Maar dat alleen volstaat niet om de (zeer) hoge premiumprijs van deze Beier te compenseren…

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker