Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / BMW R 1250 GS : Nooit genoeg

Geschreven door Bruno Wouters op

Als koning onder de trails kan de BMW GS zich niet veroorloven om op zijn lauweren te rusten: hij moet altijd evolueren om de concurrentie voor te blijven. 2019 brengt een grotere motor, met meer pk.

Meer, altijd maar meer. Zo laat de evolutie van de BMW GS zich perfect samenvatten. Maar dit is dan ook de meest verkochte BMW-motor ter wereld: sinds 1980 wist BMW er al meer dan 700.000 stuks van te slijten. De GS voert bovendien ook vandaag nog de verkooplijsten aan in Europa. Voor modeljaar 2019 krikt BMW de cilinder­inhoud van zijn bestseller op van 1.170 naar 1.254 cc. Die stijging van 7 procent cilinderinhoud levert 9 procent meer vermogen op en 14 procent meer koppel: met 136 pk is dit BMW’s krachtigste boxermotor ooit. 

Maar de wijzigingen beperken zich niet alleen tot de cilinderinhoud. De tweecilinder kan nu ook rekenen op een variabele kleppentiming (Shiftcam), die voor meer souplesse zorgt in het hele toerentalbereik. Hij krijgt ook een dubbele benzine-inspuiting, een verbeterd smeringscircuit en daar­bovenop een koeling van de onderkant van de zuigers via een oliestraal. Daarnaast brengt BMW nog een sensor aan die een pingelende motor detecteert en de afstellingen kan aanpassen aan brandstof met een laag octaangetal.

  • Meeslepend karakter
  • Fantastisch rijwielgedeelte
  • Hightechgehalte
  • Pittige prijs
  • Talrijke opties
  • Hoog gewicht

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars