Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / MASH X-RIDE 650 CLASSIC : Moeilijke bevalling

Geschreven door Laurent Cortvrindt op

De Mash X-Ride 650 Classic werd begin dit jaar in wereld-première aan het grote publiek voorgesteld op het salon van Brussel, maar door de coronacrisis duurde het nog een hele tijd voordat we deze nieuwe machine aan een eerste test konden onderwerpen. Dat is nu gebeurd.

Even recapituleren voor de lezers die (nog) niet vertrouwd zijn met Mash Motorcycles. De eerste motorfiets van het merk, een 125 cc, werd gelanceerd in 2012. In 2014 breidde Mash zijn gamma uit met 250 cc- en 400 cc-modellen, waarna de constructeur zich in 2017 op het sidecarsegment stortte. Het Franse merk, dat intussen in 26 landen wordt verdeeld, heeft al 45.000 machines verkocht en is in zijn thuisland marktleider in het 125 cc-segment. Een belangrijke markt waarin de concurrentie groot is. Het jaar 2019 betekende een belangrijk keerpunt voor Mash, met de komst van een groter motorblok in de Dirt Track: een eencilinder van 650 cc…

Deze bocht wordt nu definitief doorgetrokken met een nieuwe machine op basis van diezelfde motor, de X-Ride 650 Classic, die het 2.0-tijdperk van Mash moet inluiden in afwachting van een hele reeks andere afgeleiden. We merken hier ook nog even op dat de Mash-motorfietsen worden ontworpen in Beaune, in de bourgognestreek, in de werkplaatsen van Sima. Een prototype wordt vervolgens verscheept naar China, waarna uiteindelijk een rijklare versie terugkomt naar Frankrijk, voor de validatie en de finetuning van bepaalde instellingen van de motor, de ophanging, de remmen, enzovoort.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars