Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / Royal Enfield HNTR 350 (2023) - moderne classic

Geschreven door Motorrijder Magazine op

Schiet de Royal Enfield HNTR 350 - of kortweg Hunter - met scherp of eerder met losse flodders? AutoGids doet de test.

Overzicht :

Concept Royal Enfield Hunter

De eerste kennismaking met de Royal Enfield HNTR - spreek uit als "Hunter" - valt niet tegen. Was dit de nieuwe Triumph Street Twin 900, we hadden het ook geloofd. Deze motor ziet er veel volwassener, stoerder en aanlokkelijker uit dan dat zijn cilinderinhoud van 350 cc doet vermoeden. Op het blok na deelt de Hunter enkel het ruggengraatframe met de Classic, verder is alles nieuw. En toegespitst op een modernere rijervaring.

Royal Enfield heeft de Hunter niet alleen gezegend met goede looks, ook op de afwerking van de HNTR 350 valt weinig aan te merken. Geen slordige nasladen noch rommelige kabels zoals je die wel vaker ziet bij sommige budgetmerken. Alles wordt netjes verpakt en voelt solide aan. Soms maken de details het verschil. Zoals het korte uitlaatje, een mooie mix van eenvoud en stoerheid.

Het dashboard van de Royal Enfield HNTR 350 is een fraaie combinatie van een analoge snelheidsmeter met een heleboel digitale informatie. Ook het optionele Tripper-navigatiesysteem behoort tot de mogelijkheden. Het oogt allemaal best gelikt, blijkt volledig genoeg en werkt naar behoren. Als we dan toch een minpuntje moeten aanhalen, dan zijn het de CEAT-banden van Indische makelij...

2023 Royal Enfield HNTR 350

Weggedrag Royal Enfield Hunter

Ook in het lage zadel  (790 mm) blijft dat goede gevoel overeind. De Royal Enfield Hunter voelt wat groter en dus volwassener aan dan de Classic 350 waarmee hij zijn fundament deelt. De zithouding is ontspannen en het trendy zadel biedt veel steun. Maar het blijft natuurlijk een eencilindermotor die een cilindernhoud van 349 cc combineert met een vermogen van 20 pk en een maximaal koppel van 27 Nm. Daar kan je moeilijk mirakels van verwachten.

En inderdaad, eens onderweg voelt de Royal Enfield HNTR 350 minder volwassen aan. De roffel die uit de uitlaat weerklinkt is niet verkeerd en ook het samenspel tussen koppelingspedaal en versnellingsbak voelt oké aan, maar je komt wel amper vooruit. Ondanks de lange slag van de eenpitter moet je regelmatig schakelen om de vaart erin te houden. Er is wel wat koppel onderin, maar het blokje raakt snel in ademnood. Je kan goed mee met het verkeer, dat wel. Maar het gebrek aan power vraagt inspanningen. 

De Royal Enfield Hunter is geen lichte jongen. En onderweg voelt je ook dat je met 195 kilogram onderweg bent, want een beetje maxiscooter legt de HNTR 350 probleemloos over de knie. Het weggedrag is niet meteen lichtvoetig, toch vonden we enkel het gebrek aan bijtkracht van de remmen een echt minpunt. Ze komen met een tweekanaals-ABS, dus er is wel een vangnet als de CEAT-rubbers zich in de ondergrond verslikken.

2023 Royal Enfield HNTR 350

 

Verdict Royal Enfield Hunter

Natuurlijk wil je de 4.499 euro kostende Royal Enfield HNTR 350 in de eerste plaats voor zijn geslaagde looks. Ondanks zijn bescheiden motor parkeer je hem schaamteloos naast veel zwaardere, grotere en duurdere motoren. Maar je kan ze wel niet volgen, want een snelheidsduivel is deze Hunter allerminst. Maar dat hoeft de pret niet te drukken, misschien wel integendeel.

2023 Royal Enfield HNTR 350

Bron: Lees het volledige testverslag van de Royal Enfield HNTR 350 in het decembernummer van Motorrijder

 

 

 

Onze partner voor motornieuws en -testen

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars