Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën Grand C4 Picasso 1.6 e-HDi 115, Kia Carens 1.7 CRDi 136 en Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI 136 : Nog niet uitgeteld

Geschreven door David Leclercq op

De traditionele compacte eenvolumers zijn zeker nog niet afgeschreven, en al helemaal niet als ze over zeven zitplaatsen beschikken. Wij zetten drie nieuwigheden tegenover elkaar.

Terwijl de opmars van de compacte eenvolumer het voorbije decennium niet te stuiten leek, heeft dit type auto vandaag veel minder de wind in de zeilen. Dat het wat uit de gratie is gevallen, laat zich verklaren door de felle concurrentie van de breaks, SUV’s en – vooral – bestelbreaks, die veel minder duur zijn. Maar de eenvolumer is nog niet dood, want er zijn nog genoeg liefhebbers om hem in leven te houden. We hebben het dan vooral over grote gezinnen, die zich vanaf drie kinderen terecht de vraag stellen hoe ze hun hele kroost het best kunnen vervoeren. Een compacte eenvolumer met zeven zitplaatsen is dan een goede keuze, en dat verklaart waarom constructeurs in dit segment blijven investeren: Citroën heeft zopas zijn Grand C4 Picasso vernieuwd, Kia heeft nog niet lang geleden een nieuwe Carens gelanceerd en Opel bedacht zijn Zafira Tourer (die uit 2012 stamt) met een gloednieuwe 1.6-dieselmotor.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker