Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Welke hybride gezins-SUV kiezen: CR-V, Sportage, X-Trail, Espace of RAV4?

Geschreven door Olivier Maloteaux op

Op zoek naar een ‘ecologische’ SUV met plaats voor het hele gezin, maar nog niet klaar voor een volledig elektrische aandrijving? Dan is een zelflopladende hybride misschien wel de pasklare oplossing. En ook dan blijft er ruim de keuze.

Terwijl de fleetsector volop aan het omschakelen is naar elektrische aandrijving, ligt dat voor huishoudens die zelf hun auto moeten betalen, wat ingewikkelder. Bij gebrek aan fiscale aftrekmogelijkheden en andere incentives – gezins-EV’s met een deftig rijbereik die in aanmerking komen voor de Vlaamse premie van 5.000 euro in 2024, zijn dun gezaaid – vallen puur elektrische auto’s of zelfs plug-inhybrides al snel af, vanwege te duur in aanschafprijs.

En omdat de diesel door onze overheden op een dood spoor is gezet, en grote benzine-SUV’s snel dorstig kunnen worden, blijft er vaak maar één oplossing over om je brandstofbudget (en je CO2-uitstoot) te temperen: de full hybrid. Verschillende mainstreammerken hebben tegenwoordig zo’n ‘zelfopladende’ hybride gezins-SUV in hun gamma.

Op de Ford Kuga FHEV (vanwege pas vernieuwd en nog niet beschikbaar) en de Hyundai Tucson Hybrid (vanwege een tweelingneef van de hier wel aanwezige Kia Sportage Hybrid) hebben we ze allemaal verzameld voor een uitgebreide meerkamp. We zetten de Honda CR-V e:HEV en de Kia Sportage 1.6 T-GDi HEV tegen de. Nissan X-Trail e-Power, de Renault Espace e-Tech Full Hybrid en de Toyota RAV4 Hybrid.

Foto’s: Jonathan Godin

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker