Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Jaguar F-Type Coupé, Lotus Exige S en Porsche Cayman : Vuurwerk

Geschreven door Cedric Derese op

Met zijn tot 340 pk opgevoerde flat six belooft de Porsche Cayman GTS explosiever dan ooit te zijn. Maar ook de Britse Jaguar F-Type Coupé V6 en Lotus Exige S staan garant voor knallende prestaties.

De benaming GTS is niet nieuw bij Porsche. Hij verwijst naar de 904 Gran Turismo Sport uit 1963, een coupé met een centraal gemonteerde viercilinder- boxermotor, die ontwikkeld was voor de competitie, maar ook gehomologeerd was (én geproduceerd werd) voor gebruik op de openbare weg. De Cayman zou zo’n beetje zijn opvolger zijn, een uitleg die min of meer steekhoudt, tenminste als je niet te veel stilstaat bij bepaalde details, zoals het gebrek aan echte competitieplannen in dit geval of het feit dat het Porsche-gamma nog een paar GTS-afgeleiden telt (van de Cayenne of de Panamera) die hoegenaamd niks met de 904 te maken hebben. Hoe dan ook is de Cayman GTS tot dusver de meest geëvolueerde versie van het model (in afwachting van een R-versie, zoals bij de vorige generatie), die tegelijk efficiënter en sneller is dan een ‘gewone’ S, maar zeker niet minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Als geknipte rivaal dachten we prompt aan de Jaguar F-Type Coupé. Deze moderne en erg geslaagde GT met sportieve inslag schuift zowat dezelfde kwaliteiten naar voren en pakt in zijn basisversie uit met 340 pk, evenveel als de Cayman GTS – de F-Type V6 S (380 pk) en F-Type R (met een V8 van 550 pk) zijn veeleer concurrenten voor de Porsche 911. En wat is er ten slotte beter dan een pure circuitracer om de Cayman GTS nog meer het vuur aan de schenen te leggen? De Lotus Exige S is geenszins een veelzijdige sportieveling, maar qua prestaties, efficiëntie en stuurplezier nog altijd een ware referentie. Gentlemen, start your engines...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker