Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Renault Grand Scénic tegen 3 concurrenten

Geschreven door Cedric Derese op

Zeven zitplaatsen aanbieden binnen buitenafmetingen die vergelijkbaar zijn met die van een middenklassebreak: dat is nog altijd de missie van de Renault Grand Scénic... maar natuurlijk ook die van zijn concurrenten.

Precies twintig jaar na het debuut van de allereerste Scénic lanceerde Renault de vierde generatie van het model, waarbij ook al meteen een Grand Scénic met zeven zitplaatsen te koop is. Die verlengde uitvoering meet 23 centimeter meer dan de gewone versie (waarvan 7 centimeter tussen de wielen) en is met zijn 4,63 meter ongeveer lang als een Espace van de vorige generatie. Stilistisch sluit hij dan weer dichter aan bij de huidige Espace (uit 2015): met zijn verhoogde gordellijn, zijn duikende lijnen en zijn grote twintigduimvelgen (standaard op alle versies) doet de Grand Scénic alles om op te vallen in dit nog altijd rijkelijk gestoffeerde segment. 

Eén ding is zeker: als ster van de avond hoeft hij weinig concurrentie te vrezen van de Citroën Grand C4 Picasso en de Opel Zafira, ook al kregen die twee nog maar onlangs een facelift. En van de Volkswagen Touran nog veel minder. De uiterst conservatieve lijn van de compacte eenvolumer uit Wolfsburg deed ons bijna vergeten dat het huidige model nog maar amper een jaar geleden volledig werd vernieuwd (bij de overstap naar het MQB-platform).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars