Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Smart EQ Fortwo vs Seat Mii Electric : Elektrische stadsauto's

Geschreven door Pascal Binon op

De elektrische auto onbetaalbaar? In het geval van de Seat Mii Electric en de Smart EQ Fortwo lijkt dat nogal mee te vallen: dit zijn de minst dure EV’s op de markt. Wat krijg je dan voor je geld?

Stel: u zoekt een nieuwe elektrische auto voor een budget van 20.000 euro (wat voor veel gezinnen toch al een mooie som is). Dan hebben we slecht nieuws voor u: op dit ogenblik bestaat zo’n auto niet. Maar als u nog wat dieper in de sok onder uw matras tast, of een keer vriendelijk kijkt naar uw bankier, dan komen er wél enkele EV’s in beeld. De minst dure is de Seat Mii Electric (vanaf 21.190 euro), gevolgd door zijn technische identieke neefjes, de Skoda Citigo-e iV (21.600 euro) en Volkswagen e-Up (22.950 euro). Daarna volgt de Smart EQ Fortwo, die minstens 24.000 euro kost, en zijn vijfdeursbroertje Forfour (24.500 euro). Alle andere elektrische auto’s zijn meteen nog ettelijke duizenden euro’s duurder.

Slimmeriken zullen opmerken dat je voor 24.400 euro ook al een Renault Zoé R110 hebt, die qua rijbereik, prestaties en binnenruimte toch een categorie hoger speelt. Alleen ben je voor dat bedrag geen eigenaar van de batterij en moet je elke maand nog een huursom betalen. Diezelfde Zoé inclusief batterij kost... 32.600 euro, meteen ook de grootteorde waarin je modellen als de Honda e, de Mini Electric, de Opel Corsa-e of de Peugeot e-208 qua prijs moet situeren.

In dit artikel : Seat, Seat Mii , Smart, Smart Fortwo

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker