Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Aiways dan toch niet op Autosalon van Brussel 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 19-12-2022

Aiways, de Chinese constructeur die ingevoerd wordt door Cardoen, komt dan toch niet naar het Autosalon van Brussel 2023. De schuld van de coronaproblemen in China momenteel, waardoor de nieuwe Aiways U6 niet tijdig in Europa geraakt.

Ze hadden zich wel degelijk geëngageerd voor een deelname aan het Autosalon van Brussel, dat plaatsvindt van 14 tot 23 januari 2023 in de Heizel-paleizen van de Brussels Expo. Toch moet Cardoen noodgedwongen op zijn stappen terugkeren. De Belgische invoerder van Aiways kan immers niet tijdig over de vereiste wagens beschikken om op de Brussels Motor Show te staan.

En dan naast de vernieuwde U5 hebben we het dan vooral over de nieuwe Aiways U6. Cardoen noemt de recente opstoot van Covid-19 als voornaamste oorzaak van de leverproblemen die ervoor zorgen dat de Chinese constructeur zijn kat moet sturen naar het Autosalon. Hun elektrische SUV-modellen geraken simpelweg niet tijdig in België, klinkt het vanuit Aartselaar. De plaats van Aiways in paleis 9 wordt ingevuld door andere merken uit China: zoals BAIC, Seres en SWM.

Aiways is een van de weinige op de Belgische markt vertegenwoordige merken die geen afvaardiging stuurt naar het Autosalon. Nu zijn de Chinezen van Cardoen in goed gezelschap, want ook Ferrari en Volvo sturen hun kat naar de BMS 2023.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten