Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Alpine A110 vs Porsche 718 Cayman

Geschreven door Cedric Derese op

Over de nieuwe Alpine A110 is al veel gezegd en geschreven. Maar de ultieme proef moest hij nog doorstaan: een duel met de Porsche 718 Cayman, de referentie onder de compacte sportieve coupés.

Overzicht :

Een ouderwets duel Frankrijk-Duitsland: of dat de finale van het WK voetbal wordt, was op het moment van schrijven nog maar zeer de vraag. Wij hebben alvast niet zolang gewacht en zelf zo’n match op poten gezet. Voor les Bleus treedt de Alpine A110 aan, de afstam­meling van de beroemde ‘Berlinette’ van weleer. De reïncarnatie van een icoon voor een hele generatie liefhebbers van autosport en van sportwagens in het algemeen, ontwikkeld om zoveel mogelijk rijplezier te verschaffen zonder overbodige opsmuk of een overdaad aan technologie. Die Mannschaft wordt vertegenwoordigd door de Porsche 718 Cayman, het sportieve instapmodel van het prestigieuze huis uit Zuffenhausen, dat zich recent bekeerd heeft tot drukvoeding en geldt als een referentie in het segment. 

Wat het vermogen betreft, is de Porsche in het voordeel, met zijn viercilinder-turbo van 300 pk in de ‘basis’-Cayman, tegenover ‘maar’ 252 pk voor de A110. Een vertekend evenwicht? Niet helemaal… want u moet weten dat de volledig van aluminium vervaardigde Alpine ook 320 kilo minder in beweging te zetten heeft. Ja, dat hebt u goed gelezen: volgens onze eigen metingen woog de Alpine (rijklaar) maar 1.109 kilo… tegenover 1.430 voor de 718 Cayman uit deze test. Dat resulteert in een verhouding gewicht-vermogen van 4,76 kg/pk voor de Duitser tegenover 4,40 voor de Fransman. Wie laatst lacht, best lacht...

In dit artikel : Alpine, Alpine A110 , Porsche, Porsche 718

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars