Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Gims 2018 – BMW X4: langer, lager en breder

Verwachte lancering : 01-06-2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-02-2018

BMW stelt de nieuwe generatie van de X4 voor. Met zijn bredere sporen, lagere zwaartepunt en akoestisch gedempte voorruit wil hij nog efficiënter zijn.

Na de X3 kiest ook de BMW X4 voor een generatiewissel. De SUV-coupé, die wordt voorgesteld op het salon van Genève (8-18 maart), krijgt bovendien een nieuwe voorruit met een betere geluiddemping. Op esthetisch vlak wordt het profiel meer gestrekt, want hij groeit 81 millimeter in de lengte (4.752 millimeter), waarvan 54 millimeter naar de wielbasis gaat (2.864 millimeter). Hij wordt ook 37 millimeter breder. Daardoor staat de nieuwe X4 steviger op zijn poten, terwijl bovendien zijn zwaartepunt fractioneel zakt omdat hij ook 3 millimeter minder hoog is. Verder krijgt hij standaard ledkoplampen en evolueert zijn look vooral achteraan met veel rankere lichtblokken.

7 motoren

In de neus van deze cross-over laat BMW de keuze tussen 3 benzinemotoren en 4 diesels binnen een vermogensvork van 184 tot 360 pk. De krachtigste versie is de X4 M40i, terwijl de sterkste diesel de X4 M40d met 326 pk is. Van de X4 xDrive20i tot de M40i, met daartussen de 20d, 25d, 30d en 30i, ze worden allemaal standaard geleverd met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. BMW meldt een CO2-uitstoot van 142 tot 213 g/km, met de beste score voor de X4 xDrive20d en de slechtste voor de X4 M40i. De autobouwer uit München geeft verder aan dat X4 50 kilo is afgeslankt en dat hij een luchtweerstandscoëfficiënt vertoont van 0,30. De M Sport- en M Sport X-versies krijgen een stroomlijnpakket. Het basisuitrustingsniveau heet xLine. Het niveau bepaalt ook de mogelijkheden voor het chassis.

Interieur

De cockpit van de BMW X4 volgt uiteraard de trends van de jongste modellen van de constructeur. Zo kan je voor een digitaal dashboard Sensatec kiezen. Het 10,25 duim grote aanraakscherm bovenop de middenconsole heeft een nieuwe interface voor de bediening van het infotainment. Het kan ook met gebaren worden aangestuurd. BMW biedt een reeks geconnecteerde oplossingen, waaronder een live-toezicht in 3D op de SUV en zijn omgeving via je smartphone. Verder gaat de kofferklep standaard elektrisch open of dicht om toegang te verlenen tot een ruimte van 525 liter. En uiteraard biedt BMW ook een breed palet aan rijhulpsystemen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten