Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Crit'Air Lyon

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-01-2019

Crit'Air Lyon #1

De regio Lyon heeft een Lage-EmissieZone. Deze LEZ verbiedt al Crit'Air 5-voertuigen. Een strengere ZPA (tijdelijke milieuzone) kan worden geactiveerd vanaf de 3e dag van de vervuiling.

Sinds 1 januari 2023 is de LEZ van Lyon en Villeurbanne gesloten voor Crit'Air 5 of niet-geclassificeerde voertuigen. In principe wordt het verbod uitgebreid tot Crit'Air 4 op 1 januari 2024, Crit'Air 3 in 2025 en Crit'Air 2 (diesel) in 2028. Dit is een groot gebied dat bijna alle arrondissementen van Lyon omvat, de binnen de ring gelegen sectoren Villeurbanne, Bron en Vénissieux en de gemeente Caluire-et-Cuire. Deze zone is al verboden voor bedrijfsvoertuigen met Crit'Air 5. Zowel voor bestelwagens als voor auto's zal het aantal niet-toegelaten vignetten van jaar tot jaar toenemen. Zozeer zelfs dat het verbod zich vanaf 2028 zal uitstrekken tot Crit'Air 2. Tegen die datum zullen alle dieselauto's uit Lyon en zijn voorsteden worden geweerd, volgens de huidige indeling van het Franse ecovignet. Op de autosnelwegen en de tunnel van Fourvière gelden de beperkingen niet. Vanaf niveau N2 (2 dagen vervuiling) wordt het vignet voor meer automobilisten verplicht, zoals bepaald door de lokale prefectuur (Préfecture Auvergne-Rhône-Alpes).

Vrijstelling voor wie weinig rijdt

Groot-Lyon kent voor 2023 een vrijstelling toe voor wie weinig kilometers aflegt. Na een aanvraag op de website Toodego van de metropool Lyon kun je je maximaal 52 dagen per jaar verplaatsen in de LEZ met een Crit'Air-vignet dat daar normaal geen recht op geeft.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests