Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Crit'Air Grenoble

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-12-2018

Crit'Air Grenoble #1

In de agglomeratie “Grenoble Alpes” moeten personenauto's en bedrijfsvoertuigen het hele jaar door een vignet voeren in de ZFE-zones (lage-emissiezones). Tijdens vervuilingspieken worden de beperkingen verder verscherpt, ook op de lokale snelwegen.

       

In Grenoble moeten zowel personenauto's als bedrijfsvoertuigen een vignet dragen in de lage-emissiezones (ZFE). Van maandag tot vrijdag van 7 tot 19u (uitgezonderd feestdagen) moet je dus een Crit'Air-vignet op de voorruit hebben dat aanvaard wordt in de LEZ (groen, 1, 2, 3 of 4 sinds 7 juli 2023) 

Het activeren van het gedifferentieerd verkeer ('circulation différenciée') wordt eerst voorafgegaan door een periode van 48u waarin de toegelaten maximumsnelheid wordt beperkt tot 70 km/u op autowegen en met 20 km/u verlaagd op autosnelwegen.Het is dus aangeraden om u vooraf in te lichten via de lokale pers of de overheid van Grenoble over vervuilingspieken.  Zo kan u eventueel nog tijdig kiezen voor een ander, toegelaten vervoersmiddel om uw bestemming in Grenoble te bereiken.  Meer informatie vind je ook in het prefectoraal arrest.

Welke voertuigen zijn verboden in Grenoble?

  • Auto's zonder sticker of met een Crit'Air 5-ecovingnet in 13 gemeenten van de agglomeratie Grenoble (vanaf 1 juli 2023). Bepaalde transitoroutes zijn vrijgesteld. Op 1 januari 2024 wordt het verbod uitgebreid naar auto's met Crit'Air 4.
  • Je kunt een dagpas kopen voor voertuigen die niet aan de criteria voldoen (maximaal 12 keer per jaar).
  • De beperkingen kunnen worden uitgebreid in geval van een langdurige verontreinigingspiek, bij besluit van de lokale overheid.

Kaart van de ZFE (lage-emissiezone)

De ZFE beslaat een deel van de agglomeratie Grenoble, namelijk deze 13 gemeenten: Échirolles, Eybens, Fontaine, Gières, Grenoble, La Tronche, Le Pont-de-Claix, Meylan, Saint-Égrève, Saint-Martin-d'Hères, Saint-Martin-le-Vinoux, Seyssinet-Pariset en Seyssins. Snelwegen, toegangswegen, de park-and-ride faciliteiten van het openbaar vervoer (TAG) netwerk en bepaalde transitroutes vallen niet onder deze maatregel.

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests