Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Tolwegen in Duitsland

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-06-2018

Tolwegen in Duitsland #1
Tolwegen in Duitsland #1
Tolwegen in Duitsland #2
Tolwegen in Duitsland #2
Tolwegen in Duitsland #3
Tolwegen in Duitsland #3
Tolwegen in Duitsland #4
Tolwegen in Duitsland #4
Tolwegen in Duitsland #5
Tolwegen in Duitsland #5

Twee tunnels en een weg in Beieren zijn betalend in Duitsland. De tol wordt ontvangen aan de tolpoort. Er is ook een specifieke regeling voor de Nürburgring.

Vlakbij de Baltische Zee heb je twee betalende tunnels in Duitsland. Dichter bij ons is er ook de heel bijzondere weg van de Nürburgring. Aan het andere uiteinde van het land vind je in Beieren een kleine privéweg die betalend is.

  • Voor de Herrentunnel bedraagt het tarief* (2022) voor een auto 2,10 euro. De betaling gebeurt met muntstukken in de automatische betaalterminals of contant aan de kassa's voor auto's (PKW). De Quick-Boxontvanger voor elektronische tolbetaling (voor regelmatige gebruikers van de tunnel) en de prepaid Trave-Pass geven recht op kortingen.
  • In de Warnowtunnel ten noorden van Rostock betaal* je (2023) voor een auto (PKW) 4,40 euro tol in de winter (van 1/11 tot 30/4) en € 5,80 tol in de zomer (van 1/5 tot 31/10). Betalen kan ofwel cash of met een creditcard aan de kassa, ofwel met munten in de automatische betaalterminals. Automobilisten met een ontvanger voor elektronische tolbetaling (voor regelmatige gebruikers van de tunnel) of een prepaid OskarD-kaart (minimaal tien doorgangen) betalen een kortingstarief.
  • Er zijn plannen voor een 18 kilometer lange onderzeese tunnel om Duitsland met Denemarken te verbinden. Die zou van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) lopen.

Nürburgring

Kleine privébergweg in Beieren

  • Een kleine privébergweg in Beieren, dicht bij Oostenrijk, is onderhevig aan tol. Deze weg verbindt Wallgau, aan de B11, met Vorderriß. Je betaalt er € 4 per dag. Voor € 3,50 extra kan je verder rijden naar Hinterriß in Oostenrijk.

 

 

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

 

Terug naar het menu het menu Duitsland: Umweltplakette, Nürburgring en betalende tunnel

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests