Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Waar en hoe een Umweltplakette kopen?

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-12-2019

Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #1
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #1
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #2
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #2
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #3
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #3
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #4
Waar en hoe een Umweltplakette kopen? #4

De snelste manier om deze milieusticker in Duitsland te kopen is naar een van de vele erkende instanties te gaan. Maar door de openingsuren is dat niet altijd eenvoudig, vooral tijdens het weekend en 's avonds.

Zijn vignet onderweg ter plaatse kopen is niet altijd aangewezen, vooral 's avonds en tijdens het weekend. Daarvoor ga je met je inschrijvingsbewijs (grijze of roze kaart die in het Duits Fahrzeugschein heet) naar een kantoor van DekraTÜV SüdTÜV Nord of naar een garage van je eigen automerk. Om deze sticker te verkrijgen, moet je eerst je inschrijvingsbewijs voorleggen en eventueel je voertuig tonen.

De beperkte openingsuren, waarbij de kantoren tijdens het weekend soms alleen op zaterdagochtend open zijn, kunnen echter een probleem vormen. Bovendien bevinden sommige kantoren zich te midden van de Umweltzone en kan men er dus niet met de auto naartoe rijden zonder de sticker. Check dus voor je vertrekt de openingsuren en het adres op internet, of koop het vignet van tevoren in België! Hier is een lijst van verkooppunten voor het vignet in Aachen (Aken). Er is ook de A.T.U.-winkel in Aken-Brand bij de Belgische grens en de autosnelweg, die op zaterdag open is en waar het personeel vertrouwd is met het Belgische inschrijvingsbewijs.

Om het Umweltplakette-ecovignet, ook Feinstaubplakette genoemd, te bekomen moet je de ambtenaar je inschrijvingsbewijs (« Fahrzeugschein ») voorleggen en uitleg verschaffen over de codes van de uitstootnormen, het type brandstof en de nummerplaat op het document, dat verschilt van het Duitse.  Mogelijk wil hij het voertuig bekijken. De kostprijs ligt tussen de € 6 en € 17,50 maximum. Over het algemeen bedraagt de prijs € 15. Opgelet : sommige handelaars verkopen het vignet maar de prijs kan daar oplopen tot € 50. Kies dus liever voor de openbare diensten (« KFZ-Zulassungsstellen ») of de technische keuring zoals Dekra of TÜV.

Het is ook mogelijk om het vignet rechtstreeks in België aan te kopen ...

Terug naar het menu het menu Duitsland: Umweltplakette, Nürburgring en betalende tunnel

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests