Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Duits vignet in Belgïe kopen

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-12-2019

Duits vignet in Belgïe kopen #1

Men kan de Duitse Umweltplakette voor het vertrek in België kopen. Ofwel ga je naar een Dekra-kantoor, ofwel stuur je een schriftelijke aanvraag naar Dekra of de Duitse openbare diensten.

De milieusticker is rechtstreeks verkrijgbaar voor 15 € tijdens de kantooruren in een van de zes Dekracentra in België. Let op: dit kan enkel in de namiddag en je moet met Bancontact betalen. Hij kan ook via de post verstuurd worden na de verzending van een kopie van het inschrijvingsbewijs. Het eenvoudigst is om contact op te nemen met één van de kantoren van Dekra in België per email of telefonisch.

Via de Post

Voor een verzending via de post bestaan er naast Dekra ook andere mogelijkheden (een dubbelzijdige kopie van het inschrijvingsbewijs is steeds verplicht). De VAB biedt het vignet aan via zijn webshop (€13,50 tot €16,50). Dit kan ook rechtstreeks via Duitsland met de verzendigsservice van DekraTÜV Nord, of TÜV Süd of via de stadsdiensten van Aken, Keulen of Berlijn. Hou rekening met een termijn van twee tot drie weken. Ook de Belgische automobilistenverenigingen bieden dit milieuvignet via hun website aan. Hier komen ook verzendingskosten bij en de termijn is langer dan een week. Andere instanties die een spoedservice verlenen vragen meestal peperdure tarieven die kunnen oplopen tot het dubbele, of zelfs het drie- of vierdubbele van het maximumtarief. Bij dergelijke spoedgevallen is het aangewezen om, voor men de zone binnenrijdt, een erkend benzinestation te vinden dat 24 u. per dag geopend is.

Terug naar het menu het menu Duitsland: Umweltplakette, Nürburgring en betalende tunnel

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests