Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Diensten op de autosnelwegen in Frankrijk

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-04-2018

Diensten op de autosnelwegen in Frankrijk #1
Diensten op de autosnelwegen in Frankrijk #1
Diensten op de autosnelwegen in Frankrijk #2
Diensten op de autosnelwegen in Frankrijk #2

Op het hele netwerk van betalende autosnelwegen in Frankrijk kan je via 107.7 FM op de hoogte blijven van de verkeerssituatie en evenementen. In geval van panne is het sterk aangeraden om de praatpalen te gebruiken. De pechverhelping zal verplicht worden toegewezen aan een erkend bedrijf met een officieel forfaitair tarief.

Op betalende stukken snelweg is het wegdek in perfecte staat, net zoals de dienstverlening op snelwegparkings die bovendien vaak over Wi-Fi beschikken.  Er is trouwens ook een zeer efficiënte verkeersinformatie via de privé-radiozender Autoroute Info. Deze zender, die vroeger onderdeel was van Radio France, geeft via de frequentie 107.7 MHz FM (Autoroute info) en soms via DAB+ alle verkeersnieuws in realtime en meerdere keren per uur. 

Laadpalen

De infrastructuur op de snelweg wordt uitgerold, na een valse start voor de bijna volledig ontmantelde 'Corri-door'. Het is dus noodzakelijk om je goed te informeren over de toegang en de werking van de laadpalen bij tankstations. Vanaf 1 januari 2023 zullen alle tankstations langs de Franse snelwegen een laadstation voor elektrische wagens moeten bieden.

Pechverhelping

Opgelet : op Franse snelwegen en autowegen kan pechverhelping enkel verl6end worden door een erkend bedrijf (bellen via de praatpalen naar 17 of 112).  De tarieven* (2022) werden vastgelegd via een ministerieel besluit met twee prijsniveau's: overdag van 8 u tot 18 u van maandag tot vrijdag, minimum € 138,01; 's nachts en in het weekend, minimum € 170,65. Beschikt u over een reisbijstand, dan vraagt u bij uw terugkeer de terugbetaling aan. 

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de bedragen die de ferrymaatschappijen vragen.

Terug naar het overzicht "Tolwegen in Frankrijk"

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests