Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Andorra : betalende tunnel

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-01-2020

Andorra : betalende tunnel #1
Andorra : betalende tunnel #1
Andorra : betalende tunnel #2
Andorra : betalende tunnel #2
Andorra : betalende tunnel #3
Andorra : betalende tunnel #3

Het kleine Prinsdom Andorra heeft één enkele betalende verbinding vlakbij de Franse grens : de Envaliratunnel. Hij is van de grote tunnels de hoogste in Europa (2050 m).

Het Prinsdom Andorra laat betalen voor de Envalira tunnel vanaf Pas de la Casa vlakbij de Franse grens op de CG-2 (N22 in Frankrijk). De prijs in 2019 is € 6,80* (€ 4,10 voor motoren). Betalen kan met cash op het rijvak aangeduid met « Manual ». Kredietkaarten worden aanvaard bij de loketbediende (Manual) en aan automatische tolpoorten. Wie betaalt met kredietkaart geniet een korting van 10 % vanaf de 6de passage. Wie woont of werkt in Pas de la Casa, of bedrijven een aanvraag indienen, kunnen een voorkeurtarief verkrijgen.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

Verkeersinfo in de winter

De Envaliratunnel is één van de hoogste van Europa (2050 m) en de weg erheen is in de winter dus vaak ondergesneeuwd. Aan elke toegangsweg is een zone voorzien waar je je kettingen kan verwijderen, want die zijn verboden in de tunnel. In tegenstelling tot de col worden de toegangswegen tot de Envaliratunnel, waaronder het viaduct van Ariège, bewaakt en vrijgemaakt zodat ze het hele jaar door toegankelijk blijven op het grondgebied van Andorra. Bij extreme omstandigheden kunnen ze als nog afgesloten worden. Om de staat van de weg naar de tunnel in de Ariège (Frankrijk) te kennen kan je je informeren via het nummer +33-(0)5.61.02.75.75 of op Info Routes Ariège. De staat van de weg vind je ook op de site van de overheid van Andorra

Tolwegen of vignetten in de buurlanden

SpanjeFrankrijk

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests