Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Bulgarije : vignet en tol op de Donau

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-07-2015

Bulgarije : vignet en tol op de Donau #1
Bulgarije : vignet en tol op de Donau #1
Bulgarije : vignet en tol op de Donau #2
Bulgarije : vignet en tol op de Donau #2
Bulgarije : vignet en tol op de Donau #3
Bulgarije : vignet en tol op de Donau #3

Bulgarije heeft gekozen voor een verplicht e-vignet dat je nodig hebt om er het wegennetwerk te gebruiken. Qua geldigheidsduur heb je vier mogelijkheden. Daarnaast is ook de grensbrug van en naar Roemenië over de Donau betalend.

Wegenvignet

Het Bulgaars wegenvignet (e-vinetka - E-винетка) is verplicht op een groot aantal verkeersassen buiten de bebouwde kom (niet enkel autosnelwegen), ook voor motoren. De wegen in kwestie worden aangegeven met dit verkeersbord. Voor 7 dagen betaal je 15 levas* (BGN) of € 8.  Voor een geldigheidsduur van één maand moet je € 15 (30 BGN) betalen. Een vignet voor drie maand kost 28 euro (54 BGN). Een volledig jaar (vanaf de activeringsdatum) betaal je € 50 (97 BGN). De boete ingeval van ontbreken van het vignet bedraagt 300 BGN (ongeveer € 150). 

Controleer de geregistreerde gegevens zorgvuldig voordat je het e-vignet bevestigt, ondertekent en betaalt. We raden ook aan het ontvangstbewijs tot twee jaar na de vervaldatum te bewaren.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

Betalende oversteek van de Donau

  • De brug Vidin - Calafat over de Donau (naar Roemenië) kost * 12 BGN (€ 6). Kredietkaarten worden aanvaard.
  • De brug over de Donau tussen Ruse en Giugiu (Roemenië) is betalend, bovenop het wegenvignet.  De tol bedraag ongeveer € 7 (gratis voor motoren), de betaling gebeurt aan Roemeense kant waar ook een wegenvignet nodig is. 
  • Er bestaan ook meerdere ferryverbindingen om vanuit Bulgarije de Donau over te  steken naar Roemenië. Dei tussen Silistra en Călărași (Roemenië) kost* ongeveer € 8 voor een auto. De ferry van Oryahovo naar Bechet (Roemenië) kost € 12*.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

Verplichte desinfectie

De Bulgaarse autoriteiten gaan soms over tot het desinfecteren van auto's bij het binnenrijden van het land, met een meerkost van enkele tientallen euro's belasting als gevolg.  Deze belasting kan niet cash worden betaald.  Enkel de betaling via mandaat of overschrijving aan een grensloket is geldig.

Tolwegen of vignetten in buurlanden

Griekenland - Macedonië - Roemenië - Servië - Turkije

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests