Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Slovenië: elektronisch vignet en tol

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-05-2015

Slovenië: elektronisch vignet en tol #1
Slovenië: elektronisch vignet en tol #1
Slovenië: elektronisch vignet en tol #2
Slovenië: elektronisch vignet en tol #2

Voor Slovenië moet je een e-vignet activeren om gebruik te maken van autosnelwegen en sommige verbindingswegen. Toeristen kunnen zo’n e-vignet kopen voor een beperkte periode van 7 of 30 dagen. Bovendien is er een betalende tunnel (Karavanke) aan de grens met Oostenrijk.

Vignette slovène 2020Het Sloveense vignet (vinjeta) is vervangen door een elektronisch vignet. Het is verplicht voor alle voertuigen, inclusief motorfietsen, op autosnelwegen en sommige grote wegen (zie kaart). Het vignet is één jaar geldig vanaf de aankoopdatum (bijv. van 15 april 2022 tot 15 april 2023). Let op: voor een auto (klasse 2A) kost het 110 euro (tarief 2022)! Buitenlandse voertuigen kunnen echter tijdelijke vignetten gebruiken die een week geldig zijn voor 15 euro of een maand voor 30 euro. De aankoop gebeurt online, met de nummerplaat van het voertuig als referentie. Creditcards worden geaccepteerd. Het kan ook worden besteld in DarsGo-verkooppunten en -stations in Kroatië en Italië. De boete voor het niet-hebben van een vignet of voor een ongeldig vignet varieert van 300 tot 800 euro! Let op: bij de Karavanketunnel op de grens met Oostenrijk wordt tol geheven.  

Motoren en bestelwagens

Ook motorfietsen moeten het elektronische vignet gebruiken: 7,50 euro (7 dagen), 30 euro (6 maanden) of 55 euro (1 jaar). Er is geen meerprijs voor aanhangwagens. Voor bestelwagens liggen de prijzen echter hoger. Als de bovenkant van de motorkap zich meer dan 1,30 meter boven de grond bevindt, kost de sticker het dubbele (220, 60 en 30 euro). Zware vrachtwagens (+ 3,5 T) moeten een elektronisch tolkastje gebruiken.

Karavanketunnel

De Karavanketunnel tussen Oostenrijk en Slovenië is betalend, bovenop het vignet: 7,60 euro (tarief 2022). Een voorafbetaalde kaart, geldig voor 30 dagen laat je toe om de tunnel 14 keer te gebruiken voor een kostprijs van € 34,10 *, dus € 2,44 per passage.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

Tolwegen of vignetten in de buurlanden

Oostenrijk – Kroatië – Hongarije - Italië - Zwitserland

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests