Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Banden / Michelin Track Connect: de geconnecteerde raceband

Geschreven door Thibaut Miserque op 06-04-2018

Michelin heeft voor liefhebbers van trackdays een geconnecteerde band in zijn aanbod opgenomen. Die vergroot de veiligheid door de druk en de temperatuur van de 4 banden live door te geven.

Nadat Michelin eerder al een band ontwikkelde die je kan herbekleden met een 3D-printer wil het nu het leven van amateurracers vergemakkelijken met banden die met hun smartphone communiceren. Het Michelin Track Connect bestaat uit een kleine, 12 gram lichte temperatuur- en drukmeter in de kamer van de band. Die controleert live de druk (op 0,05 bar na) en de temperatuur (met een precisie van 1 graad) en stuurt die informatie naar een app die de gegevens per band weergeeft. Deze sensoren worden uiteraard enkel aangeboden op de meest sportieve band van het gamma: de Pilot Sport Cup 2. Maar dit is pas de eerste fase, want later wordt het systeem ook geïntroduceerd in de autosport (eerst in de rallywereld) onder de naam Michelin Motorsport Connect.

Leidraad

Voor de coureur het circuit op gaat, geeft hij eerst in de app door met welke auto hij rijdt, op welk circuit en hoe het weer ter plaatse is. De app werkt dan als een gids en stelt een bandendruk voor om mee te beginnen. Je kan de druk nog niet regelen met het systeem, maar het vertelt je wel live hoeveel lucht je moet toevoegen om de druk aan te passen. De app kan je echter niets verklappen over het niveau van je stuurkunsten, al zouden we verwachten dat je met de verzamelde gegevens een soort score kan opmaken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten