Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Brussel / Brussel: nieuw theorie-examen vanaf 30 april 2018

Geschreven door David Leclercq op 06-04-2018

Het Brussels Gewest verandert de regels voor het behalen van een rijbewijs. Het theoretisch examen wordt aangepast. De wijzigingen treden al op 30 april in voege.

De regels voor het slagen voor het theoretische deel van het rijexamen worden strenger in het Brussels Gewest. Vanaf 30 april mogen kandidaat-bestuurders niet langer twee maar slechts één zware fout begaan en moeten ze minstens 41/50 halen om te kunnen slagen. Daarmee wordt het systeem vergelijkbaar met wat vandaag al de norm is in Vlaanderen en Wallonië. De regels worden van kracht op 30 april 2018, dus nog voor ook het praktische examen wordt vernieuwd.

Praktisch examen

Daar houdt het namelijk niet bij op: vanaf 1 november 2018 ondergaat ook de praktische proef een aantal aanpassingen na een arrest van de Brusselse regering, zo meldt Bianca Debaets (CD&V), Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid. Kandidaat-bestuurders zullen kunnen kiezen tussen 4 mogelijke rijopleidingen (rechtstreeks examen na 30 uur opleiding, vrije opleiding, opleiding via rijschool en gecombineerde opleiding met een deel vrij en een deel via rijschool) in plaats van 2 vandaag. In de opleiding worden een eerstehulpcursus en een test voor risico-inschatting opgenomen.

Om alle details te weten te komen over het behalen van het rijbewijs in elk Gewest, verwijzen we graag door naar onze specifieke pagina.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten